Hulp voor ouders

Hebben jullie dat ook? De afspraken vliegen om je oren en je gaat maar door. je doet het voor je kinderen en je krijgt alle uitleg en ondersteuning voor je kinderen, want zij zijn degenen die hulp nodig hebben, maar waar is de hulp voor de ouders? Als ouder wordt maar van je verlangt dat je dit allemaal doet. en je verlangt dit misschien ook wel van jezelf. want jij bent degene die voor je kind moet zorgen, maar het is soms ontzettend veel en ik merk aan mijzelf dat ik mezelf voorbij loop.  

 

Sinds dat onze oudste dochter gediagnostiseerd is met ADHD zijn we aan een stuk bezig geweest met afspraken. Na een paar jaar kwam ook de diagnose van onze zoon erbij, dus werden de afspraken ook dubbel. We gaan trouw naar alle hulp die wordt aan geboden. 1 keer in de week thuis begeleiding, fysio, PMT, 1 op 1 zwemles, afspraken over medicatie en dan komen de "gewone" sport en speel afspraakjes er nog bij.

 

Binnenkort hebben een afspraak met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is qua activiteiten voor de kinderen. zodat ze een middag of een dag even weg kunnen. Ook zodat we thuis aandacht kunnen schenken aan 1 van de 2.

Dit is natuurlijk allemaal super fijn dat dit er is, maar wat ik me afvraag?? Waar is de hulp voor de ouders? Je bent eigenlijk 24/7 een mantelzorger, maar hier is geen aandacht voor. de thuis begeleiding komt wel om uitleg te geven over hoe je het beste met je kind om kan gaan, maar hoe ga jezelf met dit alles om??

 

Ik ga zelf sinds kort naar Psycho somatische therapie. hier leer ik beter bij mijn gevoel te komen. Omdat ik maar constant met zorgen voor anderen bezig was, was ik vergeten voor mezelf te zorgen en kon ik niet goed meer bij mijn gevoel. Dit ging zover dat ik me op een gegeven moment net een robot voelde. Niet fijn. Ik krijg bij de therapie oefeningen om mijn gevoelens te laten zijn en ze niet weg te duwen. Dit is nog lastiger dan ik had gedacht.

Maar het is dus belangrijk als ouders van kinderen die meer hulp nodig hebben om goed voor jezelf te zorgen. Ook al is daar weinig tijd voor.

 

Ik hoop dat hier vanuit instanties beter naar wordt gekeken en ik ben erg benieuwd wat de gemeente hierbij kan helpen.

 

Ik ben ook benieuwd naar jullie ervaring laat gerust een berichtje achter.

liefs Debbie

Reactie plaatsen

Reacties

Joy Thaels
een jaar geleden

Wat fijn dat je het een keer vanuit jou als moeder belicht. Ik heb hier zelf ook echt behoefte aan. Ik ga je volgen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb